Terima Kasih


widgets

Friday, 25 November 2011

bungkus lagi guk1

Tarikh: 25.11.2011
Tempat: Ladang Sawit Kecil
Jentera: Pikat



Pagi nih nak plan nk bwk pikat ronda2 la...biasa la de je ms lapang mmg mikat le...siap msuk pikat dlm cetok trus gerak laman ulangan memandangkn ari nih ari jumaat dpt selaman dua pn da ok...trus grak ke lman target sbb xnk buang msa smpai lamn trus pacak pikat dpan anggr ari tuh slah anggar tu yang bh xnk rapat dkat pikat...siap psg trus cri tmpat nyorok...pikat pn tekan2...seko lyn dri jauh bh menembak belok tmpat lain adoi...pruufff tiba2 seko landing kat dpn nsib baik ddk dlm selimut bh nguku2 prufff trbang tempat lain aikk pnya byk bh seko xnk lyan pikat...tgk pikat ari nih lain mcm je mujuk ny...akhirny melayang seko msuk anggar nguku2 terjun dlam laman nguku seround dua sgkut hehehhe...game over for today...


video





Sunday, 20 November 2011

bungkus guk1

Tarikh:20.11.2011
Tempat: Matau Tinggal(sempadan Krau)
Jentera: Pikat


Lama dah xupdate blog ni...plan nk bwk pikat ronda2 dah lma xbwk maklum la sibuk sgt skang nih...msuk pikat dlm cetok trus gerak ke laman matau tinggal..smp laman dgr bh riuh rendah mmg meriah...pe lg pusing cri port siap seting trus  nyorok pikat pnggil bh lyan dr jauh je de la dkat sjam tnggu dgn sikap bt lintas lngsung atas kepala pikat rilex lambung guk lntak la jgn sikap ajak pikat terbang skali sudah...laman nih bkn kwsan bh tu kot dok lwan dri jauh je...tak tahan tnggu alih laman kdua dekat dgn anggar siap seting nyorok lg...pikat pn tekan2 smpai 2 ekor sekor tekan angguk leh than jgk mainan dia sekor lgi leh la suara sdap dngar...pikat tekan2 dgr2 da mguku je ntah ble masa trun xtau...nguku2 aiikkk ape benda lkat pda kaki nih hehehe...game over...tp xpasti mna stu yang turun ni...









video

Sunday, 25 September 2011

Jalan2 makan angin

Tarikh : 24/09/2011(sabtu)
Tempat : Ladang Sawit Mempaga(area kilang)
Jentera : Aku n Angah Lakum

Da lama xjenguk blog nih...kul 7.30 pg aku grak dri rumah janji dgn angah jumpa dkat simpang lakum ke sertik kul 8 aku smpai angah dh menunggu asal jnji de la dlm 3 4 org tp last2 minute sume de keje jd tnggal kmi je la...kmi pn trus msuk ke laman
msuk laman ptama snyi..trus pg dpn lg...laman 2 pn snyi jgk aikk mn lak pg bh2 nih...smpai lman 3 bru dgr bh mnyanyi2...kmi pn cri port msing2 aku impit bh suara kendur sikit siap2 seting trus nyorok pikat bt keje lm jgk pikat pnggil bru bh smp mula aksi pujuk memujuk tgk bh nih bet jgk de tekan angguk...pnya la lm nk turun lompat2 pelepah je...last terjun jgk muka ada senyum tp nguku seround prruufff naik blik dkt anggar ahh sudah celir la nih sampai sudah x turun pe lagi halau ler...memb pun bh xnk turun2 jgk...cri laman 4 de dgr bh ksar jgk kmi pn bpcah pikat pulak bt hal pacak2 die diam jer adoi tnggu2 pn xnk bnyi msj memb die pny tgh blaga last aku kluar tnggu dkat moto memeb kuar muka ada senyum hehe tp pikat truk kna pkul...pegi laman lain pikat aku smp sudah xnk bnyi xtau la knpa...pikat memb pn mcm tu jgk xnk main da tp sbb kna pukul nih  pikat aku xtau knp xnk main lak...tgh ari blik ler lain kali repeat lg...


 ni ler bh yang tewas dgn pikat memb hehe aku tlg ambik pic jer la...

Monday, 15 August 2011

Bungkus guk2g & guk1

Tarikh   : 13.08.2011 & 14.08.2011(sabtu&ahad)
Tempat : Ladang Sawit Kg
Jentera  : pikat sd


Sabtu
Sesi pagi

masuk pikat dlm cetok xtau nk g mn nih jln je la dlu smpai lman bnti dgr de x bh bnyi syp jer jln lg bnti snyi jgk mn pegi bh2 ni last g ldg org tua bru la meriah sikit mn nk pacak nih bru trigat de lman org ari tu gna je la lman tu pck je trus nyorok de la 3 4 eko mnekan keliling pikat bkn jauh pn tp msing2 bt xtau jer last de seko mnyahut dr blkang... pikat bls xlama smpai anggar terus terjun nguku2 trus sgkut racik game over...






ahad
sesi pagi

Igt pagi nih nk pegi kbun masuk lah pikat dlm cetok smbil2 nk smpai ke kbun tuh blh try2 klau de bh...ambik jln jauh sikit nk lalu laman suara kasar bln lps nk impit ttba hlg jer try la lalu kot2 de lg...sampai lman park moto dgr de xbh...de seko lambung guk ok jgk suara die nih tp bkn suara ksar tuh...xpe la impit dkat sikit pacak smua nyorok..syp skjap bh bnyi pikat pun smbut bh smpai anggar pikat pn bg angguk anggar trus bh terjun angguk2 terus syp...bh nk terbg kaki da sgkut hehe game over...








sesi petang

rehat2 je...

Monday, 8 August 2011

Bungkus Sj

Tarikh : 07.08.2011(ahad)
Tempat : Ladang Sawit Kg
Jentera : Pikat sd

sesi pagi

kul 8.30 msuk pikat dlm cetok trus gerak ke laman smpai ke laman bnti moto jap tnggu dlm 5 mnit syp jer ptg smlm jln2 kat cni bsing bh pg nih syp jer...start moto gerak naik ats bkt bnti moto dgr de tak bh..dgr la guk2j mlambung guk impit dkat sikit ok leh la pcak sni bru nk pacak rcik de seko menekan selang sepokok sawit tp bwh bkt sikit rupanya yang menekan tu sj pe lg klam kabut psang rcik pikat dlm cetok dok menekan je jgn bh smp tgh psg rcik sudah racik pn mmg main pcak jer...sblum nih pn mmg main pcak jer hahaha siap pcak pikat  trus nyorok...pikat pn mnekan bh betina smp dlu pikat kasi angguk anggar jap lg sj lak yang smp tkt awek kna kebas la tuh hehehe btul2 ddk ats pelepah ats pikat skjap jer prufff trun dlm lman nguku2 tsadung racik lak trus ddk diam hehehe game over...





sesi petang

rilex2 jer hehehe

Sunday, 31 July 2011

Selamat Meyambut Bulan Ramadhan


                                             Moga Ramadhan Kali Ini di Berkati InsyALLAH

Saturday, 30 July 2011

Bungkus g1

Tarikh   : 30.07.2011(sabtu)
Tempat : Ladang Sempadan Krau 2
Jentera  : Pikat Sd

sesi pagi

Pkul 8 msuk pikat dlm cetok terus gerak  laman gagap lucut ari tuh mmg bh xnk turun da ler...pas tu pikat pn mcm xnk main jer pagi nih...

sesi petang

Pukul 5 msuk pikat dlm cetok trus gerak ke lamn ari tuh bh nmpk racik kot sbb tmpat terang kali nih adjust skit laman pacak racik pacak pikat terus nyorok...aik syp pulak xpe tnggu dlu pastu bh tekan pikat pn sahut de la 2-3 mnit bh terus terjun tp jauh dri lamn jln lenggang kangkong yer bh nih smp dpn rcik nguku msuk dlm lman trus sgkut...game over...





 sekian...

Sunday, 24 July 2011

Lucut La Pulak

Tarikh   : 24.07.2011(ahad)
Tempat : Ladang Sawit Kg
Jentera  : Pikat

Kul 8.30 msuk pikat dlm cetok trus gerak smp lmn dgr bh dok tekan ats swit impit dkat skit pcak rcik
turun pikat nyorok pikat lambung guk pas tu bh smp perghhh die pny angguk nonstop de pulak gagap 2-3 patah...terjun jer angguk2 msuk laman tgk da sgkut nk kluar jer rilex jer die jln adoii pas tuh mmg dok setempat jer la...


Tukar Lmn kedua ke dpn ckit tnggu pnya tnggu bh y sm jgk smp tp mmg xturun da la dok tekan ats pokok swit jer xpen lain kali repeat bg lupa dlu haha

Saturday, 23 July 2011

Bungkus g2j

Tarikh   : 23.07.2011(sabtu)
Tempat : Ladang Sawit kg
Jentera : Pikat


Sesi Pagi

Pukul 8.30 msuk pikat dlm cetok gerak slow2 sbb smalam ujan lebat bh mst xbape galak pgi2 ni...smbl tu fkir nk g mn nih tringat laman murai kcau mggu lps repeat blik la...5 mnit smpai lman bnti moto jap dgr ade x bh dah agak mmg snyi jer sjuk kot hehe pas tuh dgr seko dok perap impit dkt sikit bh nih y dok kira racik mggu lps xpe tnggu pasang rcik pck pikat trus nyorok...pikat perap seketoi bh xlyan lak dr jauh g2j lmbung guk pikat pn lyn ler syup jer smpai ke x bh nih...bh target dkt pikat pn bnyi smpai anggar perap2  xlma terjun tp mmg jauh ler dri pikat xlma suara halus smp terjun jauh jgk...xlma pas tu g2j smp jgk trus terjun angguk2 sgkut trik2 kaki diam bh target smpai dkt pikat angguk2 xmsuk rcik jgk tnggu dlu kot leh tapau dua2 skali...last2 mcm xleh tnggu jer kuar dri jerumun game over...





Dlm video nih bh target selamt lg die...

                                      

sesi petang

xmikat ronda jer galak pulak bh pikat xbwk haha

Sunday, 17 July 2011

Bungkus kopi o

Tarikh : 17.07.2011(ahad)
Tempat : Ladang Sawit Kg
Jentera : Pikat

Sesi Pagi

Pkul 8 msuk pikat dlam cetok trus grak ke laman...smpai jer de seko mnekan ats pokok swit kasar jgk bnyi bh nih impit dkt skit pacak rcik 31 mata mcm mrh jer hahaha pacak pikat nyorok ler...pikat mnekan jer bh mlambung smpai msing2 dok mnekan jer pas tu diam de la 5 mnit sunyi jer...pikat mnekan balik bh melambung ats pikat pe lagi pikat kasi angguk bh terjun dlam laman jln skit trus sgkut leh thn bh nih dh jtuh sgkut rcik bgun blik mnguku jer biar dlu pas tu game over...






Laman 2 Bh da turun murai pulak yang kacau...

sesi petang

kul 5 msuk pikat dlm cetok trus grak kelaman smpai lman dgr ler bh mnyanyi pe lg cri lamn trus pacak racik pacak pikat....pikat lak tmenung jer lm jgk tnggu pastu pikat strt mlambung seko atas anggar dok menekan jer trus terjun jauh lak dri laman aksi pn bermula tp kecewa xsangkut pulak pastu moto plak lalu pe lg packing blik ler lain kali repeat blik...


sekian...

Saturday, 16 July 2011

Celir Racik

Tarikh : 15.07.2011 (Jumaat)
Tempat : Sempadan Krau 2
Jentera : Pikat Baru

pkul 5 msuk pikat dlm cetok trus gerak ke laman sampai laman kul 5.20 cri laman first pikat merap seketul jer...agkat pikat nk blik je da dgr bh guk 2 bunyi tepi jln pasang racik pacak pikat trus nyorok...pikat ambik ms jgk punya le dkt bh tu...pas tu pikat start bh melmbung trus terjun blkg pikat adoi sejam tunggu pastu pe lg blik tnggu aku repeat smula...

Monday, 11 July 2011

Bh Pertama

Tarikh : 9.7.11(Sabtu)
Tempat : Ladang Org Tua
Jentera : Pikat (Baru Bertukar Tangan)

Sesi pagi

Bh xnak lyan pikat...

Sesi petang

pkul 5 masuk pikat dlam cetok terus gerak ke ladang org tua smpai je mmg riuh ptg nih.trus seting racik pacak pikat pe lg nyorok ler...pikat bt kerja skjap jer melambung seko msuk anggar mmg da agak bh rantau nih mmg smpai pny...sbb ms ajar bb jebak die la yang smpai dlu...pikat pun lyan ler pe lg...bh tukar2 pokok trus landing pokok dkat pikat...pikat lak blh diam jer bh dok menekan je de la dkat 5 mnit pikat syap mcm btu lak adoi nape nih...bh pun xthan agak ny pikat xlyan die trus terjun dlm lman bh nk melantun terbang blik trus sangkut aikk mcm tuh jer...pe2 pn bungkus bh yang da lm dok usha je hehe...



Bh Kopi o je













tarikh : 10.7.11(ahad)
tempat : Berhampiran Ladang Org Tua
Jentera : Pikat

Sesi Pagi

Bh xnak terjun pas tu pikat bisu jer smpai ke sudah pening2

sesi petang

smpi jer kat laman dgr bh riuh jer... pacak pikat mls psang racik nk tgk pikat mcm mn tkt xon lak mcm pagi td...nyorok jer pikat on de bh menyahut makin dekat pas tu smpai trus terjun dpan pikat adoi racik xpasang lak tgk jer la...

Friday, 20 May 2011

BB BNT kena kompang

Tarikh : 20/05/2011
Masa : 4.30pm
Tempat : Krau 2
Senjata : BB BNT

sebenarnya Tiada Hasil tp sja nk buat coretan di kala boring xbuat apa2...

sampai tempat yang di tuju lepak jap dgr ape2 yang ptt... setelah target di knl pasti masa mula la seting pelepah tekial2 pasang racik malu klau org tgk nih hehehhe...dah siap setting cri tmpat nyorok selang 2 pokok sawit jer... bermula la adegan myisir bulu dkt spuluh mnit jgk...bh pn ttba je snyi plak...adoi msak ler mcm nih...da setel sisir bulu bru la bb nk bkak suara...xlama tnggu dtg ler bh kat pokok anggar...bh kasi angguk anggar sround trus ddk sblah bb... pas tuh terbang blik kat pokok anggar adoi tak sangkut ler pulok...ntah dtg dri mn lg seko bh trus landing kat sblah bb maka mula la kompang megompang yang bb ni bgs jgk tadah je la sekali bb tepis bh trus lompat atas racik...tersyum jer nmpak bh lompat atas racik ttba slamber jer bh lompat atas bb kompang sekali dus trus blah mcm ru jer pe lg tepuk dahi jer la...dah dua kali bb nih kna kompang huhuhu

nih ler rupa lps kna kompang

test kat laman kedua maka bb diam seribu bahasa pening lg kot hehhehe...takpe tnggu aku repeat smula huhuhuhu

Monday, 16 May 2011

Welcome Home

Anak Kacuk Seremban mari Hehe
ari nih bwk ke laman lg...bunyi ler seketoi walaupun bh2 mnyanyi2 atas kepala last2 posing ambik gambar jer la jawabnya huhuhu...

Saturday, 7 May 2011

Trip Memancing Pelabuhan Kuantan

Tarikh : 01/05/2011
Masa : 8.00am
Tempat : Pelabuhan Kuantan


Seperti Yang telah Di Janjikan Kami semua telah berkumpul di jeti balok...



inilah Hasil Tangkapan Setelah Seharian Memancing