Terima Kasih


widgets

Sunday, 26 August 2012

bb_Pair

Tarikh : 25.08.2012 & 26.08.2012
Tempat : Area Sempadan Krau
Jentera : bb_Pair

Ari ni nk plan ngajar bb la...pe lg sumbat bb Pair dlm cetok trus gerak ke laman...sampai laman rileks jap seko lambung ok la nih nk ngajar bb je...bb nih da dkt 10 kali turun laman pcpaian terbaik bh turn tp xsgkut rcik...hrap ari nih tapau le yer...pacak bb Pair trus nyorok...bh dok mnekan je...bb pn smbut...seterusny aksi di bwh...


angguk2 kaki sauk racik game over...

ni pic bh






Sesi petang

Sumbat lg bb Pair dlm cetok trus gerak ke laman dkt lamn pagi td cma kebawah sikit ade 2 3 eko bh bnyi cri laman pacak bb trus nyorok...patuk2 tanah menekan sekali dua...bh smpai mnekan lbih kurang...


nih pic bh nya


Tarikh: 26.08.2012
Tempat : ladang org tua
Jentera : bb_Pair

Sampai laman rileks jap dgr bh...laman 1 pacak bb xde bh nk lyan...laman 2 sama jgk xnk lyan...laman 3 pegi laman y bh turun tp xsgkut racik ubah sikit laman target bh gagap semata...bh dok mnekan je impit dekat sikit pacak bb trus nyorok...bb pn start bh sahut dlm 5 6 mnit bh lambung landing atas atap pondok bh lwan lbih kurang lambung sekali lg landing ats pokok dkt bb msing2 bagi pe y patut pruufffff landing sebelah bb...aksi xrakam video cam tinggal huhu...

video
nih pic bh ny

                                           gagap semata

Sekian...

Sunday, 5 August 2012

Pagi sepoi2 Bahasa

Tarikh : 5.8.2012
Tempat : area kg je
jentera : Kontot

Laman 1 bh smp jnuh tnggu xnk terjun jebak...Laman 2 pn sm jgk smpai kebas2 tunggu xnk jgk terjun...Laman 3 bh lyan dr jauh je...Laman 4 baru le nk nmpk gaye sikit hehe






Sekian Terima Kasih

Sunday, 8 July 2012

Pagi yang indah

Tarikh : 8.7.2012
Tempat : Area kg
Jentera : bbn9

Pagi nih da plan nk mikat pe lg bungkus pe y ptt vrommm ke laman hehe...smp laman de la 2 3 eko bh dok bunyi tp kwsan target snyi je xpe menapak la skit...laman ni da tapau seko mngg lps tp de seko lg de gagap kot bh tu plak y nk turun pgi nih...smp trus siap lman...laman nih btul lamn y tapau mggu lps pacak bbn9 trus cri port nyorok...rilex seminit dua bh trus mnekan selang 5 6 pokok sawit...bbn9 trus smbut xsmpai  brape mnit bh lambung pappapapppp bh lambung perggghhhh grang  btul bh nih bh pusing pruuffff trus landing ats rcik...nih la aksi y da lama xtgk mmg puas hati tgk cra bh nih cri bbn9...nguku2 bh mcm kna renjatan elektrik da...game over...


nih la rupe bh ny...



sekian...

Monday, 2 July 2012

Petang Yang Berguruh

Tarikh : 30.06.2012
Tempat : Area Kg
Jentera : Pikat

Plan nk mikat pagi tp de urusan y nk kna setel dlu xpe tunda ke petang hehe dlam pukul 4 siap2 smua barang kperluan trus gerak ke laman ari nih nk try laman bru slalu dgr bgasak je ari ni kt cba kot ada rezeki.sampai laman cuaca mendung je adoi xsyok ny la nk mikat bh pun sunyi je xpe la pasang je la...seting laman elok2 trus cri port nyorok...pikat pun start mnekan tp sunyi la plak...mcm xde hrapn je ni...igtkan da xde hrapan bh sahut jauh je pastu makin dekat makin dekat sampai dkat anggar bh tekan rapat xlama seko lg sahut dri blah kiri pulak pappppaappp lambung trus hinggap anggar bh first td...pe lg adegan nguku pn bermula aikkk de tindan y mn stu xtau plak puas nguku pappaaapppp dua2 terbang bh first kejar bh no 2...xpe 2 klau mcm nih mst de rezeki la ari nih...da puas agakny ligan bh no 2 tu bh first tu datang blik dkat anggar...bh layan pikat tp mcm xde pe2 je da dkt 15 mnit bh lambung blah kiri plak sma jgk mcm td 15 blalu mcm tu jgk...bh lambung blik dkt anggar td sm mcm tu jgk adoi brape lama mcm ni da...y ddk dlm mafla nih da kebas2 kaki nih...ntah brape mnit bh lambung dkt pokok dgn pikat nih mcm de harapan nih...tp sm mcm tu jgk ntah brape minit adegan tu mmg pnat da nk tnggu guruh xyah ckp la mmg kuat mcm nk ujan bila2 msa je...lama lg ke nih niat mmg nk kluar da sbb da lma sgt tnggu...tiba2 bh lompat ats pelepah ats pikat...xjd nk kluar tnggu trus terjun pelepah pikat...blaga lbih kurang game over...




nih lah rupe bh y mguji tahap kesabaran nsib baik bebaloi tnggu hehe



sekian...

Monday, 4 June 2012

petang yang redup

Tarikh : 2.06.2012
Tempat : kawasan Sawit & Getah
Jentera : bbn9

sesi pagi
pagi bwk pikat 2 eko turun laman xnk msuk lamn racik sesi pagi fail...

sesi petang bwk bbn9 da lma rht tgk ptg nih mcm mn...kul 4.30 trus gerak ke laman...sampai laman
de seko dok mnekan siap pacak bbn9 trus nyorok...


bh laman 1

http://www.youtube.com/watch?v=GPwYimZ46pA


bh laman 2

http://www.youtube.com/watch?v=SDxh-t_cp1k


dua tahanan


sekian...

Thursday, 24 May 2012

Petang yang mendung

Tarikh : 24.05.2012
Tempat : Area Ladang sawit
Jentera : Pikat

Plan ptg nk melaman pkul 4pm trus gerak kat lamn ulangan ari tu xsmpai bh kali nih nk test lg
start moto trus pecut ke laman...sampai lamn snyi je xpe la pacak je la pikat...laman y sma jgk pacak pikat siap smua nyorok snyi la plak ari da start berangin da nih pastu pikat bt keje dlm 5 minit piat lambung guk bru de y myahut dr jauh cntik de y layan makin lama makin dekat tp y smapi nih guk2 xlama smpai target tudia da smp da...lyan2 mcm ari tu jgk mau ke x nih xpe tnggu la...xlama papppaaappp da smpai anggar...pikat pn tekan pprruufff melayang turun nguku2 blaga skjap terbang separuh je hehe game over...

ni pic bh nya


sekian...

Saturday, 19 May 2012

Petang yang panas

Tarikh : 19.05.2012
Tempat : ladang Org Tua
Jentera : Pikat

sesi pgi kecewa nh xnk terjun...
sambung sesi petang kul 4.45pm turun lg bwk pikat pusing2 dah xtau nk tuju kemana ptg nih pns terik btul nk pacak pikat pn mls pusing2 lg smpai swit kecik...berenti moto dlu dgr bh tp sunyi je nih...tba2 bh tekan 2 kali pastu syap je pikir pny pikir pasang je lah klau otai smpai bh nih...siap pasang smua trus nyorok snyi la pulak...xlama pikat lambung guk aikkk rajin pulak ko ye ptg nih...pikat pn lambung guk dlam 2 3 mnit jgk xde sambuntan pun pikat syok sndri je bnyi...pastu pappapapaapp bh lambung pikat ngku seround pruuffff terjun blakang pikat adoii lwan2 nguku kantoi jgk hehe game over...

laman 1
bh1

bh nih xtau la game mcm mn dtg ke pikat pn xde bnyi...



siap kemas racik trus pusing2 lg bnti moto dgr bh dok mnekan jer skali die lambung guk aikkk xde guk rupany hehe pe lg impit dekat sikit siap smua trus nyorok pikatt pn on bh x smp2 jgk xpe tnggu dlu...pruurrrffff bh smpai anggar ok jgk sj nih de isi tp suara kendur skit pikat pn pe lg...bh xtahan pruufff terjun btul2 dlam laman racik nguku2 nmpak dah trik kaki cntek da kna...aikk de hti lg nk pukul pikat nguku lg marah btul bh nih xsdar2 kaki da kna rcik...pe lg capai cetok kluar dri jrumun smbil syum hehe...game over...

laman 2
bh2


sekian...



Sunday, 13 May 2012

Tapau di petang hari...

tarikh: 13.5.2012
Tempat : area kg
Jentera : pikat

ptg ni tgk jam kul 6 pm sempat lg nih nk mlaman nk repeat bh g2jati...semalam bwk bb die xnk terjun lgpn de btina smalam...xpe ari nih test tgk mcm mn...smp laman rilex skjap sunyi je ptg nih...xpe anggar da di knl pasti...pacak dlu pikat trus nyorok syp je nih bh pun syup2 jer dgr mn guk2j nih...de dlm 2 3 mnit  pikat mkn2...pastu pikat bg angguk anggar aikk da smpai ker rupa bh smpai kat pokok sblh pikat pujuk2 bh tp nih bkn bh target nih...pastu pappaapp bh target lambung trus landing atas anggar cntik bh bg srba sdikit hehe pikat tembak skali trus mlayang turun hati bdebar2 nih lwan2 nguku xsgkut lg ker bh pusing je trus trik kaki capai cetok trus kluar xtnggu da haha...game over...


nih le bh nya





kna hujung jari jer
sekian...

Monday, 7 May 2012

bbn9 tapau lg...

Tarikh: 7.05.2012
Tempat: Area Kg je
Jentera : bbn9

plan nk mikat ari nih xleh lps pluang klau cti2 nih hehe...smlam hujan lbat sgt smp pgi nih renyai2 msuk bb dlm cetok tgk lg mendung hujan pn renyai2 lg ni...redah je la jnji dpt pcak bb pn ok da hehe... smpai lamn dlm renyai2 de jgk bh y dok bnyi xpe pack je bb nyorok la pe lg hehe bb pn tekan2 bh smpai tp xmau trun y turun bh betina adoi...pindah laman himpit sj plak bb bt keje bh sj lyan bb tembak skli mlyang je trun nguku2 msuk laman rcik lucut pulak adoi sj nih da 2 kali lucut rcik ari tu ngan pikat da msuk blaga tp lucut jgk xde rezeki la tu halau bh sj...cri laman lain plak bh pn da start sepi je nih ujan bru stop...pnjat bkt sikit pacak bb lbih kurang trus nyorok...tgh dok tmung tu bb start tekan pappaapppp bh lambung pergghhhh garang bh nih...bb bgi lgi bh lmbung lg fuhhh mmg syok tgk bh lambung pusing2 cri pikat nih la nikmat mikat hehe...bh smpai anggar tekan2 lbih kurang pruuffff terjun btul2 dlam lamn racik nguku lbih kurang da sgkut aii mudah ny la td sj xmcm tu huhu...pe2 pn game ober hehe...

nih le bh ny nguku lebat...



video
 pacak lg 2 laman bh xnk lyan...pe lg blik la...
sekian...

Sunday, 29 April 2012

tapau jgk bbn9

tarikh : 29.4.2012
tempat : kawasan kg
jentera : bbn9

ari nih trun awl plan nk bwk bb la nk test rcik baru hehe...dah 2 3 kali bwk bb nih 2 kali bh trun trun tp xde rezeki lg ari nih hrap2 dpat cecah angka genap tu hehe...laman nih dkt je laman dpt sj tahun lpas...smpai laman stop motor fuhh riuh pagi nih...rilex kjap tudia sakan dok mnekan seko2 die kasar jgk nih...himpit dkat sikit tgh pacak rcik bh da tembak nsib baik x nmpak hehe...siap pasang nyorok le...bb start tekan2 bh tembak lg pusing2 xsmpai2 jgk...tiba2 bb melupur tgk2 ayam htan pulak y smpai nsib baik xsgkut rcik bila masa plak smpai ntah...mst bb tkjut nih adoii...pastu bb start balik fuuhhh legaaa...xlama bh sampai smp2 bh terjun blaga lbih kurang pe lg terbang setmpat je la hehe sgkut jari jer...

                                                                           bh laman 1





laman 2

dah siap smua panjat plak bukit pnt2 de seko dok lamabung guk sdp jgk nih pacak la tgk bb nk on ke x...siap smua pe lg nyorok le...tmnung skejap bb mnekan nmpk bh kot papppaappp seko naik anggar
pastu papappaaappp  otai besar plak y smpai halau y smpai first td pastu lyan bb plak lyan lbih kurang prruufff terjun lman adoi xnmpk plak paaappp dgr blaga 2 3 kali pastu bh diam bb jer dok nguku2 da kna ke slalu da syp nih kna la tu xpe biar jap bb nguku2...bh syp jgk pe lg kuar la bh nmpk je trus terbng tp separuh je la hehe tapau lg tgk2 hujung jari jer nsib baikk...

                                                                         bh laman 2





pusing2 awal lg tp blik la org umah da pesan jgn lma2 hehhe




                                       

sekian penutup bulan april...

























Monday, 16 April 2012

Menapau jugak akhirnya

laporan minggu lepas...

11.04.2012(Rabu) Area Felda Sertik



14.04.2012(Sabtu) Area Felda Krau 1



org lain jenuh pgg bh bln 4 bru rsa pgg bh adoi haha